25 Mart 2017 Cumartesi

Havuz Kimyasalları

Havuz kamında kullanılan kimyasal ilaçlar



Havuzlarınızın daha hijyenik, insan sağlığına daha elverişli olmasını diliyorsanız, kullandığınız temizlik ekipmanlarının tek başına yeterli olmayacağını bilmeniz gerekiyor. 


Dolphin Havuz robotları ve diğer havuz ekipmanları, havuz temizliğinin bir parçası olabilir ancak en etkili sonucu alabilmeniz için kesinlikle Sağlık Bakanlığı tarafından da önemle tavsiye edilen havuz kimyasallarını da kullanmanız gerekir. Kısacası havuzların periyodik bakımlarında kullanılan havuz kimyasalların hem kaliteli hem de verimli sonuç verecek şekilde uygun içeriklerden hazırlanmış olması gerektiğini söyleyebiliriz

.
Havuz temizliği, insan sağlığının yanı sıra bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde de önemli bir yere sahiptir. Yani doğru kimyasalların doğru ve uygun ölçülerde hazırlanarak, havuz suyuyla buluşmaması; bulaşıcı hastalıkların havuza giren kişiler arasında kısa süre içerisinde yayılmasına da neden olabilir. Bu yüzden havuzlarınızda ayrıntılı, eksiksiz ve kapsamlı bir temizlik yapmanız için başta dezenfektan ürünler sıvı klor, toz klor,  çöktürücüler olmak üzere , yosun önleyiciler, ph yükseltici ve ph düşürücüler kesinlikle kullanmanız gerekir. Havuz suyunun insan vücut ısısına en yakın seviyede yani en sağlıklı derecede olması için kesinle kaliteli havuz kimyasalları kullanmalı; çöktürücü ürünler ile de kalıntı ve kirlerin havuz dibine çökmesini garantilemelisiniz. Böylelikle temizlik işlemleri öncesinde de en iyi hazırlığı gerçekleştirmeyi başarabilirsiniz.



Stabilazörler, topaklayıcılar ve toz klorlar da kullanmanız gereken ürünler listesinde yer alıyor. Eksiksiz bir temizlik için toz kıvamındaki tüm kimyasal ürünleri önce tavsiye edilen oranda sulandırmalı ve havuz tes kiti ile havuz kimyasal toz klor değerleri ölçülmeli ve eksik olan havuz kimyasalları tamamlanmalı havuz suyu ölçümü yapılmadan yüzme havuz suyuna kimyasal eklemesi ilavesi yapmayınız havuz suyunun dezenfeksiyonu ve sterilizasyonu gerçekleştire bilmesi için ph değerinin 7,2 ile 7,6 aralığında olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir serbest klor oranı ise 0,5 ila 1,5 aralığında olmalıdır havuz suyunda stabilazör ve bağlı klor oranı ayda 1 sefer ölçülmelidir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder